Klassieke grillburger met frisse komkommersalade
Tekst: Vriendin
14 januari 2017
Smullen! Deze zaterdag is het hamburger zaterdag. Heerlijk met komkommersalade en verse friet.
Smullen! Deze zaterdag is het hamburger zaterdag. Heerlijk met komkommersalade en verse friet.
Boodschappenlijstje (voor 4 personen):
– 1⁄4 komkommer
– 1 el mayonaise
– 1⁄4 tl gemalen komijn
– 500 g rundergehakt
– 1 ei
– 2-3 el paneermeel
– 1 ui, fijngesnipperd
– 1 el mosterd
– 1 el tomatenketchup
– 2 el olijfolie
– 4 harde broodjes
– 4 blaadjes kropsla
– 2 plakken oude kaas
– 2 tomaten, in plakken
– 1 kleine rode ui, in halve ringen.
Bereiding:
Schaaf de komkommer in plakjes en meng met de mayonaise, komijn en zout en peper naar smaak. Zet de komkommersalade weg. Meng in een schaal het gehakt met het ei, het paneer- meel, de ui, de mosterd en de ketchup. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm van het gehaktmengsel 4 stevige hamburgers. Verhit de grillpan. Bestrijk de hamburgers met de olie en gril ze in 6 minuten per kant bruin en gaar. Snijd intussen de broodjes open. Beleg de onderste helften met de sla en de kaas. Leg de hamburgers op de kaas en maak de burgers af met de tomaat en ui. Leg er de bovenste helften weer op. Serveer met de komkommersalade. Lekker met handgesneden verse friet in de schil of ambachtelijke aardappelchips met zeezout.
Tip! Leg de hamburgers 1 uur in de koelkast zodat ze steviger worden en niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic. M.m.v. Studio Bazar, Dille & Kamille, Nijhof.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten