Placeholder

Knäckebröd met bieten en haring

Vandaag, op 3 oktober, wordt in Leiden hutspot en haring met wittebrood gegeten om het Leidens Ontzet te vieren. Echt hutspotweer is het niet, dus bij deze een lekker haring-recept.

Vandaag, op 3 oktober, wordt in Leiden hutspot en haring met wittebrood gegeten om het Leidens Ontzet te vieren. Echt hutspotweer is het niet, dus bij deze een lekker haring-recept.

Hapje of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

50 ml rode-wijnazijn

1 tl suiker

2 el olijfolie

1 el fijngehakte dille, plus extra voor garnering

2 gekookte rode bieten, geschild

1/2 rode ui, in dunne plakjes

8 sneetjes knäckebröd

4 Hollandse nieuwe haringen, gefileerd

Aan de slag!

* Roer in een kom de azijn met de suiker en een mespunt zout door elkaar * Roer tot de suiker is opgelost * Meng er de olie en dille door * Snijd de bieten in flinterdunne plakken en leg ze samen met de rode ui in het azijnmengsel * Laat minimaal 20 minuten in de koelkast marineren * Laat de biet en ui uitlekken in een vergiet en verdeel ze over de sneetjes knäckebröd * Leg op elk sneetje een haringfilet * Garneer met rode ui en takjes dille.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus marineren.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.