Placeholder

Recept voor kruidige meatball ramen met broccoli

Ramen, een Japanse noedelsoep, bestaat uit 4 elementen: bouillon, tare (een zoutige substantie voor in je soep bijvoorbeeld miso, shiromiso of shoyu (sojasaus)), noedels en verschillende toppings. Vandaag delen we het recept van deze kruidige meatball ramen met broccoli.

Ramen, een Japanse noedelsoep, bestaat uit 4 elementen: bouillon, tare (een zoutige substantie voor in je soep bijvoorbeeld miso, shiromiso of shoyu (sojasaus)), noedels en verschillende toppings. Vandaag delen we het recept van deze kruidige meatball ramen met broccoli.

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten

• 2 el olie
• 1 schaaltje à 450 g gekruide gehaktballetjes (ketjap of Indische)
• 1 flesje Conimex woksaus sweet & sour
• 750 ml rundvleesbouillon
• 300 geschilde bospeen (1/2 schaaltje)
• 100 g brede witte rijstnoedels
• 1 schaaltje broccolischeuten
• 1 fles zoete chilisaus
• 1 bakje cress
• 2 el geroosterd zwart sesamzaad

Ook lekker: Noedels met Japanse gehaktballetjes

Aan de slag

1. Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Voeg 30 ml van de saus toe en verwarm 5 min. Schenk er de bouillon bij en warm even door.
2. Rasp de bospeen over de lengte in dunne plakken en leg ze bij de gehaktballetjes in de bouillon. Zet het vuur laag. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Kook de broccolischeuten in ca. 3 min. beetgaar. Schep de rijstnoedels in 4 lage diepe kommen en schep er de gehaktballetjes, wortelplakjes en de broccolischeuten bij. Schenk er de bouillon op en schep er een ruime eetlepel zoete chilisaus op. Garneer met de cress en de zwarte sesamzaadjes.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.

Probeer ook eens deze noedelsoep met shiitake en garnalen