Recept voor antipasti borrelkrans van Laura’s Bakery
30 december 2021
Deze week een recept waarvoor de oven niet aan hoeft. Een feestelijke borrelkrans, gemaakt met de ingrediënten van je favoriete antipasti-plank. Ideaal voor Oudjaarsavond.
Voor 50 mini-spiesjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
• 50 snoeptomaatjes
• kleine mozzarellaballetjes
• dungesneden fuet
• zwarte en groene olijven
• artisjokharten
• semi-zongedroogde tomaatjes
• kleine cocktailprikkers
• rozemarijn
Aan de slag:
Rijg de ingrediënten in diverse combinaties aan de cocktailprikkers, maar gebruik voor elk spiesje sowieso een snoeptomaatje. Gebruik 3 ingrediënten per prikker. Het komt er extra mooi uit te zien als je veel verschillende samenstellingen en volgordes gebruikt. Leg de spiesjes in de vorm van een krans op een bord. Steek hier en daar een takje rozemarijn ertussen, daardoor ziet de borrelkrans er echt feestelijk uit.
Tip: gebruik de antipasti die jij het lekkerst vindt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan andere kazen, parmaham, gevulde zoete pepers, snackpaprika’s of jalapeño pepers.
Bewaren: in de koeling, maar serveer dezelfde dag nog, dan blijven de ingrediënten het lekkerst.