Canva1 67

Recept voor bananenbrood met havermeel van Laura’s Bakery

ltijd welkom: een lekker én verantwoord tussendoortje voor in de broodtrommel. Een plak bananenbrood voldoet aan beide criteria. Met deze variant met havermeel kom je de dag wel door!

Voor 12 plakken
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

• 3 rijpe bananen (300-350 g)
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 225 g havermeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda

Extra nodig:
• blender
• cakeblik 25 cm

Optioneel:
• 1 eetlepel havermout
• 80 g rozijnen, geweld
• kaneel of speculaaskruiden

Aan de slag

1. Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
2. Voeg havermeel, bakpoeder, baking soda en een snuf zout toe aan het banaanmengsel. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
3. Op dit moment kun je eventueel nog extra smaakmakers toevoegen: spatel de gewelde rozijnen en/of 1½ theelepel kaneel of speculaaskruiden door het beslag.
4. Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm en strooi er wat extra havermout overheen als je dit leuk vindt.
5. Bak het bananenbrood in 45 minuten op 180°C graden boven- en onderwarmte gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.

Tip: snijd het brood in plakjes en vries die per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.