Canva1 2021 08 11t133719.083

Recept voor bierbrood van Laura’s Bakery

Bak jij weleens met bier? Nadat ik ooit al een chocoladecake met bier maakte, heb ik ontdekt dat je er ook heerlijke broden mee kunt bakken. In stukken snijden, lekkere dip erbij en je bent klaar voor de borrel. Met een biertje natuurlijk.

Bereidingstijd: 15 minuten
Rijstijd: minimaal 8 uur
Oventijd: 35-40 minuten

Ingrediënten

• 400 g bloem
• 1 flesje bier van 330 ml
• snuf zout
• halve tl gedroogde gist.
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Aan de slag

1. Meng alle ingrediënten in een kom. Het deeg zal nat en plakkerig zijn, dat is helemaal prima. Kneden is niet nodig, als de droge ingrediënten zijn opgenomen dek je de kom af met folie.
2. Laat het deeg minimaal 8 uur op het aanrecht staan om te rijzen. Een nachtje is prima, maar laat het niet langer dan 18 uur staan.
3. Verwarm de oven met bakplaat erin voor op 220ºC (boven- en onderwarmte).
4. Strooi bloem op je werkblad en stort het deeg erop. Druk lucht uit het deeg, vorm tot een bal en leg op een val bakpapier. Schuif het bakpapier met brood op de hete bakplaat en bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Dek het brood na 20-30 minuten in de oven af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de korst te donker wordt.

Tip:Maak het deeg de avond van tevoren en bak het ’s ochtends af. Voilà: vers brood bij het ontbijt.

Bewaren: buiten de koelkast 3-4 dagen.

Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.