amandel-kaneel bananenbrood muffins

Recept voor amandel-kaneel bananenbrood muffins van Laura’s Bakery

“Eens in de zoveel weken koop ik een tros bananen om rijp te laten worden op de fruitschaal. Als het zover is maak ik er verschillende soorten bananenbrood mee. Ik bewaar plakjes (of muffins!) in de vriezer en als ze bijna op zijn koop ik weer een nieuwe tros. Zo zit ik nooit zonder.”

Voor 12 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten


Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten:

• 3 bananen
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 100 g amandelmeel
• 150 g volkorenmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• 2 tl kaneel
• 75 g fijngehakte amandelen
• ter decoratie: amandelschaafsel en grove kaneelsuiker

Extra nodig: muffinvorm, (siliconen) muffinvormpjes

Aan de slag

1. Pureer de bananen en klop de eieren er doorheen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en spatel tot een mooi beslag.
2. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, je kunt ze tot iets onder de rand vullen. Strooi er ter decoratie wat amandelschaafsel en grove kaneelsuiker over, al is dit natuurlijk optioneel.
3. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Deze muffins lijken me ook heerlijk met blokjes appel door het beslag.

Bewaren: 3-4 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.

Lees ook: recept voor carrot cake eierkoeken van Laura’s Bakery

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.