Recept voor bessen-bladerdeeghapjes van Laura’s bakery
22 augustus 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: bessen-bladerdeeghapje.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: bessen-bladerdeeghapje.
(voor 12 stuks)
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 12-14 minuten
Ingrediënten
• 1 rol vers bladerdeeg
• 150 g blauwe bessen
• ei om in te smeren
• (grove) suiker.
Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat
Ook lekker: Recept voor fruit-tiramisu van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Snijd de rol bladerdeeg in 12 gelijke plakken (de brede kant kun je in vieren snijden, de smalle kant in drieën). Op de ene helft van elke plak leg je wat bessen. De andere helft voorzie je met een mesje van een paar inkepingen.
2. Vouw de helft met de inkepingen over de bessen en druk met een vork de randen stevig aan. Smeer de hapjes in met het geklutste ei en bestrooi ze rijkelijk met suiker.
3.Bak ze in 12-14 minuten op 220ºC (boven- en onderwarmte).
Probeer ook eens: Recept voor aardbeien-rabarber compote van Laura’s Bakery