Recept voor mini-frittata’s van Laura’s Bakery
2 september 2020
“Gerechten met ei, ik ben er gek op. De frittata is een soort quiche, maar dan zonder bodem. Met een stuk brood erbij heerlijk als lunch, zeker deze kleintjes. Al maak ik ook weleens een grote frittata bomvol groenten als avondmaaltijd.”
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Voor 4 stuks
Ingrediënten:
• 12 plakjes pancetta
• 2-3 plakjes cheddar
• 6 eieren
• 250 ml kookroom
• paar eetlepels ricotta
• oregano.
Extra nodig: 4 kleine ramekins of ovenschaaltjes
Aan de slag
1. Bekleed de ramekins met de plakjes pancetta. Snijd de cheddar in stukjes en verdeel de helft ervan over de schaaltjes.
2. In een kom klop je de eieren, kookroom met wat peper en zout door elkaar. Giet in de schaaltjes, vul ze ongeveer voor twee derde.
3. Schep in elk bakje 2-3 theelepels ricotta, verdeel er de overgebleven cheddar over en strooi er tot slot wat oregano overheen.
4. Bak de mini-frittata’s in 35-40 minuten op 160°C (boven- en onderwarmte.
Bewaren? Liever niet! Serveer direct als ze uit de oven komen.
Serveer de mini-frittata’s met een stuk vers brood en je heb een heerlijke lunch.
Ook lekker: recept voor stokbroodje kruidenboter uit de oven van Laura’s Bakery
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.