Recept voor Oreo-truffels van Laura’s bakery
9 december 2020
“Wist je dat je truffels kunt maken van koekjes? Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Wanneer ga jij aan de slag?”
Voor 16 stuks
Ingrediënten:
• 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
• 1 pakje MonChou (100 g)
• 350 g melkchocolade
• sprinkles of extra stukjes Oreo.
Dit heb je ook nodig:
• keukenmachine
• beslagkommen
• bakpapier
Aan de slag
1. Doe de Oreo’s in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels.
2. Voeg de MonChou toe en mix nog even door tot er een soort deeg ontstaat.
3. Was je handen goed en kneed het deeg tot een stevige bal.
4. Verdeel de bal in 16 gelijke stukken en draai hier kleine balletjes van.
5. Zet de balletjes 30 minuten in de koelkast of 15 minuten in de vriezer.
6. Smelt tweederde deel van je chocolade au bain-marie (in een schaal boven een pannetje kokend water). Als het bijna helemaal gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf rustig roeren tot alles gesmolten is.
7. Haal een paar balletjes uit de koelkast of vriezer. Dip er een in de chocolade en haal hem eruit met een vork.
8. Leg het in chocolade gedipte balletje op een vel bakpapier en strooi er meteen wat sprinkles over.
9. Doe dit met alle balletjes. Laat de chocolade helemaal uitharden.
Tip: in plaats van melkchocolade kun je ook prima pure of witte chocolade gebruiken. Ook lekker: gebruik je favoriete chocoladereep met een smaakje.
Bewaren: in een trommel in de koelkast een week houdbaar.
Dit recept komt uit Het Laura’s Bakery Kinderbakboek € 20,- Forte culinair.
Ook lekker: recept voor speculoos cake van Laura’s Bakery
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.