Recept voor speculoos cake van Laura’s Bakery
14 september 2020
“Dit idee zat al een paar weken in mijn hoofd, maar toen ik de cake eindelijk wilde maken kwam er een hittegolf en vond ik het geen goed plan om de oven aan te zetten. Na de eerste flinke regenbui en windhoos ging de oven echter aan voor deze fantastische cake.”
Voor 1 cake van 25 cm, 12 plakjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 60 minuten
Ingrediënten:
• 200 g ongezouten roomboter
•200 g fijne kristalsuiker
• 4 eieren
• 200 g zelfrijzend bakmeel
• 1 tl kaneel
• 0,5 tl kruidnagel
• speculooskoekjes
• 75 g speculoospasta
• 100 g speculooskoekjes
Aan de slag
1. Mix boter en suiker romig. Voeg de eieren een-voor-een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je deze droge ingrediënten niet meer ziet.
2. Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag. Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen.
3. Schep de rest van het beslag in de vorm en doe hetzelfde met de resterende speculoospasta. Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake heen. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 170C° gaar en goudbruin.
Tip:Als de koekjes bovenop tegen het einde van de baktijd erg donker kleuren, kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Zo gaart de cake wel verder, maar kleurt hij niet meer.
Bewaren: 4-5 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.
Ook lekker: recept voor mini-frittata’s van Laura’s Bakery
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.