Recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery
24 februari 2021
“Een dikke plak suikerbrood met een goede laag roomboter. Héérlijk! Ook heel erg lekker: suikerbroodpudding. Voeg er fruit aan toe voor een waar feestontbijt!”
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35 minuten
Ingrediënten:
• 450 g suikerbrood
• 2 appels
• 150 g blauwe bessen
• 200 ml melk
• 1 ei
• 2 tl kaneel.
Extra nodig: ovenschaal • poedersuiker
Aan de slag
1. Snijd het stuk suikerbrood in plakken en dan in grove blokjes. Doe ze in een ruime kom.
2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Roer samen met de blauwe bessen door het brood.
3. Klop in een andere kom het ei met de melk en kaneel los. Schenk dit over het broodmengsel en hussel voorzichtig, zodat het brood de vloeistof kan opnemen.
4. Schep het broodmengsel in een ovenschaal en bak de suikerbroodpudding in ongeveer 35 minuten gaar op 180ºC (boven- en onderwarmte).
5. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Vervang de bessen en appel gerust door ander fruit dat je lekker vindt.
Bewaren: 2-3 dagen in de koelkast.