Lekker: appel crumble met blauwe bessen
4 december 2016
Lekker! Deze appel crumble is makkelijk te maken, lekker en ook nog eens binnen no-time klaar. Lekker in combinatie met een bolletje vanille-ijs.
Lekker! Deze appel crumble is makkelijk te maken, lekker en ook nog eens binnen no-time klaar. Lekker in combinatie met een bolletje vanille-ijs.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
– 2 appels
– 75 gram blauwe bessen
– 100 g zelfrijzend bakmeel
– 75 g suiker
– 1,5 el havermout
– 85 g koude boter
– 1 zakje vanille suiker
– eventueel vanille-ijs
Extra nodig: ovenschaal
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Verdeel de blokjes appels samen met de blauwe bessen over de bodem van een ovenschaal. Meng vervolgens in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, vanille-suiker en de havermout. Snijd vervolgens de boter in blokjes en voeg toe. Kneed het deeg en wrijf tussen vingertoppen voor kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de appel en blauwe bessen. Zet vervolgens de appel crumble voor 35 min in de oven. Eetsmakelijk!