Placeholder

Lekkere recepten van de Foodsisters (+ winactie)

Lekker eten met weinig suiker, het kan! Minderen met suiker is lang niet zo lastig als het lijkt, vinden Foodsisters Janneke (36) en Amande (33). ”Het is onze missie om te laten zien hoe belangrijk gezond eten is.”

Lekker eten met weinig suiker, het kan! Minderen met suiker is lang niet zo lastig als het lijkt, vinden Foodsisters Janneke (36) en Amande (33). ”Het is onze missie om te laten zien hoe belangrijk gezond eten is.”

De Foodsisters Janneke en Amande hebben samen een kookboek geschreven met gezonde, maar toch makkelijke recepten. ''In ons boek vind je geen culinaire hoogstandjes, maar gewone recepten die snel op tafel staan en die je kunt maken met ingrediënten uit de supermarkt. Daar letten we heel bewust op.''

Onderstaand vind je een aantal heerlijke recepten uit het boek 'Foodsisters'. Kans maken op het kookboek? Dat kan! Vriendin mag namelijk 10 exemplaren weggeven. Klik hier om mee te doen met de winactie.

Yoghurtreep met roodfruitijs 

Dit heb je nodig voor de yoghurtreep (4 personen):
400 ml Grieke yoghurt
2 eetlepels honing
100 gram (bevroren blauwe bessen)
40 g ongezouten pistachenootjes 

Zo maak je het:
1. Vermeng de yoghurt met honing
2. Bekleed een bakblik (of brownieblik) met plastic huishoudfolie. Giet hier de yoghurt in en verdeel deze goed met behulp van een spatel.
3. Bestrooi de yoghurt met blauwe bessen en pistachenootjes. Laat ongeveer 3 uur in de vriezer opstijven. Zodra de yoghurt helemaal hard geworden is, is hij klaar.
4. Breek of snijd de yoghurt in stukken. Tip: vervang de blauwe bessen en pistachenootjes door een andere topping, zoals bramen en frambozen. 

Dit heb je nodig voor het roodfruitijs (4 personen):
250 g roodfruit (diepvries)
4 eetlepels yoghurt
1 eetlepel honing
4 ijshoorntjes

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een kom en maal fijn met een staafmixer of keukenmachine tot het de dikte van schepijs heeft. Schep een bolletje ijs in het ijshoorntje. Serveer direct.

Wittekoolsalade met rozijnen, noten en druiven

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
150 gram witte kool, fijn gesneden
10 witte, pitloze druiven, gehalveerd
3 eetlepels gemengde ongezouten noten
2 eetlepels rozijnen

Voor de dressing:
2 eetlepels kwark
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel limoensap
0,5 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze samen met de kool, druiven, noten en rozijnen. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Homemade muesli

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
20 g gemengde ongezouten noten, in stukjes gehakt
1 eetlepel rozijnen of ander gedroogd fruit
0,5 eetlepel gebroken lijnzaad
snufje kaneel

Zo maak je het:
Meng de ingrediënten goed door elkaar en strooi over een schaaltje kwark. Tip: voeg een theelepel geraspte kokos toe aan je muesli. 


Meer van Vriendin