Lente Recepten: vrouw roert in pan

Mis deze 3 populaire lente recepten niet – ze zijn zó klaar

Zodra de zon wat hoger aan de hemel hangt, krijg je zin in frisse smaken en lichte gerechten. Alles mag weer wat luchtiger, ook in de keuken. Geen uren pruttelen: gewoon snel iets lekkers op tafel, met een vleugje lente.

Frisse pasta met asperges en citroen – hét voorbeeld van snelle lente recepten

lente recepten: pasta met asperges en citroen

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 2 personen

Dit is een van de lente recepten die je echt wilt proeven. Serieus. Een simpel pastagerecht: fris, groen en licht.

Je hebt nodig:

  • 150 g spaghetti
  • 200 g groene aspergetips
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Direct in je mandje bij:

Ah Button

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Bak de asperges kort in olijfolie, 5 minuten is genoeg.
  3. Meng de citroenrasp en het sap door de pasta.
  4. Voeg asperges toe, bestrooi met kaas en breng op smaak.

Extra lekker met een handje rucola of wat geroosterde pijnboompitten.

Lauwwarme salade met aardbeien en geitenkaas

salade met aardbeien en geitenkaas

Bereidingstijd: 15 minuten
Voor: 2 personen

Fris, knapperig en een beetje zoet. Dit is zo’n salade waar je blij van wordt, zelfs op een druilerige lentedag.

Je hebt nodig:

  • Handje veldsla
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 150 g aardbeien
  • Handje walnoten
  • 1 tl honing
  • 1 el balsamico

Direct in het mandje bij:

Ah Button

Zo maak je het:

  1. Rooster de walnoten even in een droge pan.
  2. Snijd de aardbeien doormidden.
  3. Verdeel alles over twee borden.
  4. Maak af met honing en balsamico.

Liever iets anders dan geitenkaas? Feta of mozzarella doet ook mee.

Lees ook: Fris, gezond en in 10 minuten klaar: dé lentesalade met asperges

Groene omelet met erwtjes en verse kruiden

omelet met erwtjes

Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 1 persoon

Perfect voor die dagen waarop je wél zin hebt in iets gezonds, maar geen zin hebt in gedoe.

Je hebt nodig:

  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 1 handje doperwten
  • Verse kruiden: peterselie, dille, bieslook
  • Snufje zout

Direct in het mandje bij:

Ah Button

Zo maak je het:

  1. Klop eieren, melk en zout los.
  2. Roer de kruiden erdoor.
  3. Bak in een koekenpan, voeg halverwege de erwtjes toe.
  4. Laat rustig garen tot alles gestold is.

Lekker met een sneetje volkorenbrood of opgerold in een wrap.

Met deze drie lente recepten zet je binnen no-time iets lekkers op tafel. Frisser, simpeler en meer voorjaar wordt het niet.

Tip van Vriendin

Verken de wereld van eenvoud met Yotam Ottolenghi’s nieuwe kookboek SIMPEL! Meer dan 130 onweerstaanbare en snel te bereiden gerechten sieren de pagina’s, zonder in te boeten op smaak of verrassing. Laat je betoveren door kleurrijke foto’s en ontdek recepten die zowel oogstrelend als verleidelijk zijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: De 3 populairste Paasbrunch recepten die iedereen wil proberen: simpel & snel gemaakt

Beeld: Getty Images

Uit andere media


Suzanne de Bakker

Suzanne schrijft wekelijks met veel plezier over alles wat vrouwen bezighoudt: van lifestyle en gezondheid tot mode, dieren en schoonmaaktips. Ze heeft een scherp oog voor trends én praktische oplossingen. Naast haar werk voor Vriendin.nl runt ze haar eigen succesvolle blog suusmaaktschoon.nl. Suzanne woont in Noordwijk aan Zee met haar man, drie kinderen en eigenwijze beagle.

Meer van Suzanne