Linzen met zomergroenten en geitenkaas
4 augustus 2011
Vega eten, mega lekker
Vega eten, mega lekker
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1 bos bospeentjes
2 koolrabi’s
2 uien
2 venkel
1 1/2 dl olijfolie
1 teen knoflook
1 limoen
1 blik linzen (400 g)
300 g geitenkaas
Aan de slag!
· Verwarm de oven voor op 200˚C · Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukken · Verdeel de groenten over een ovenschaal en besprenkel ze met de olie · Bestrooi met zout en peper · Plet de knoflook en voeg deze toe aan het groentemengsel · Was en snijd de limoen in vier parten, verdeel deze over de groenten · Schep alles goed door · Bak de groenten in ca. 40 minuten onder af en toe omscheppen gaar · Verwarm de linzen en laat ze uitlekken · Neem de groenten uit de oven en pers de geroosterde limoenparten boven de groenten uit · Schep de linzen door het groentemengsel · Doe over in een schaal en verkruimel de geitenkaas erover.
Lekker met komkommersla.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk.