Maak je eigen granola
11 september 2016
Vervang je boterham met pindakaas eens voor een lekker bakje kwark met zelfgemaakte granola. Smullen!
Vervang je boterham met pindakaas eens voor een lekker bakje kwark met zelfgemaakte granola. Smullen!
Wat heb je nodig?
– 250 gram havervlokken
– Twee handjes ongezouten noten
– 2/3 eetlepels olijfolie
– Honing (of agavesiroop) naar smaak
– Bakpapier
– Bakplaat
– Kom
Aan de slag!
Vervarm de oven voor op 180 graden. Stop 250 gram havervlokken in een kom. Voeg hier twee handjes ongezouten noten aan toe (natuurlijk kun je ervoor kiezen om meer of minder noten toe te voegen). Meng de havervlokken en noten met de olijfolie en de honing (naar smaak). Mix dit goed door elkaar en verdeel vervolgens je granola mix over de bakplaat op het bakpapier. Stel de oven in op 220 graden en bak de granola 8 minuutjes. Verdeel na de 8 minuten de granola even goed op de bakplaat zodat alles mooi bruin wordt. Zet vervolgens nog een keer de oven aan voor 8 minuten. Laat de granola afkoelen en stop het in een leuke pot. Klaar is de zelfgemaakte granola! Heerlijk met een beetje kwark en wat vers fruit.