Placeholder

Maken: appelflap anders

Gek op appel? Maak dan dit weekend deze heerlijke appelflapjes. Net iets anders dan de normale appelflap, maar daarom niet minder lekker. Smullen!

Gek op appel? Maak dan dit weekend deze heerlijke appelflapjes. Net iets anders dan de normale appelflap, maar daarom niet minder lekker. Smullen!

Wat heb je nodig?
Voor 8 appelflapjes

– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 (grote) appel
– kaneel
– (bruine) suiker
– 2 handjes pecan- of walnoten

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 190 graden. Was en snijd de appel in 8 gelijke stukjes. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de vier vellen schuin door. Versier vervolgens het bladerdeeg met wat bruine suiker, kaneel en verkruimelde pecan- of walnoten. Leg vervolgens het stukje appel erop en rol het flapje op. Strooi nog wat suiker over de flapjes en zet ze voor 10 tot 15 minuten in de oven. Eetsmakelijk!

Tip: voor de vulling kun je in plaats van nootjes ook rozijnen gebruiken.
Lees ook: 'Vijf dingen die je nog meer met een appel kunt doen'


Meer van Vriendin