Mexicaanse soep met tortillachips
4 augustus 2011
Door de geroosterde paprika’s is deze soep heerlijk vol van smaak.
Door de geroosterde paprika’s is deze soep heerlijk vol van smaak.
Vegetarische maaltijdsoep voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 400 g tomaten (1 blik)
- 400 g geroosterde paprika’s (1 pot, uitgelekt)
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 l warme groentebouillon (van tablet)
- 300 g panklare sperziebonen, in kleine stukjes
- 400 g kidneybonen (1 blik, uitgelekt)
- ca. 20 stuks tortillachips, naturel
- 75 g geraspte pittige kaas
- 6 takjes koriander, grof gehakt
Handig: staafmixer of keukenmachine.
Aan de slag!
- Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de tomaten samen met de geroosterde paprika’s
- Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 2-3 minuten
- Voeg het gepureerde tomatenmengsel, de komijn en bouillon toe
- Roer er de sperziebonen en kidneybonen door en laat de soep afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Schep de soep in kommen en verdeel de tortillachips over het midden van de soep
- Strooi er de kaas en koriander over.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.