Placeholder

Mexicaanse soep met tortillachips

Door de geroosterde paprika’s is deze soep heerlijk vol van smaak.

Door de geroosterde paprika’s is deze soep heerlijk vol van smaak.

Vegetarische maaltijdsoep voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 400 g tomaten (1 blik)
  • 400 g geroosterde paprika’s (1 pot, uitgelekt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 l warme groentebouillon (van tablet)
  • 300 g panklare sperziebonen, in kleine stukjes
  • 400 g kidneybonen (1 blik, uitgelekt)
  • ca. 20 stuks tortillachips, naturel
  • 75 g geraspte pittige kaas
  • 6 takjes koriander, grof gehakt

Handig: staafmixer of keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de tomaten samen met de geroosterde paprika’s
  2. Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 2-3 minuten
  3. Voeg het gepureerde tomatenmengsel, de komijn en bouillon toe
  4. Roer er de sperziebonen en kidneybonen door en laat de soep afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de tortillachips over het midden van de soep
  7. Strooi er de kaas en koriander over.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.