Placeholder

Muffins: 3x anders

Ken je deze drie goddelijke variaties op de gewone muffin al? Ze zijn supermakkelijk te maken en binnen een half uurtje klaar.

Ken je deze drie goddelijke variaties op de gewone muffin al? Ze zijn supermakkelijk te maken en binnen een half uurtje klaar.

Basisrecept voor 12 muffins
Zet papieren vormpjes in de muffinvorm. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop 2 mediumgrote eieren met een mixer in een grote kom. Mix er 50 ml olijf- of zonnebloemolie en 200 ml magere melk doorheen. Doe er 125 g suiker bij en mix tot een glad geheel. Zeef er 275 g bloem boven en voeg 21/2 tl bakpoeder, het merg van een vanillestokje en een snuf zout toe. Mix kort. Verdeel het mengsel over de muffi nvormpjes en zet 20 à 25 minuten in de oven, tot de muffins zijn gerezen. Als een satéprikkertje er droog en schoon uitkomt, zijn ze goed gaar.

Variatie 1: met muesli
Vervang de helft van de bloem voor volkorenmeel en de melk voor karnemelk. Meng door het beslag op het laatst 5 el muesli met noten en 4 el honing.

Variatie 2: met appel, kaneel en rozijnen 
Voeg aan het beslag 2 appels in stukjes gesneden, 1 tl kaneelpoeder en 50 g rozijnen toe. Voor een extra kaneeltwist smeer je – nadat de muffi ns wat zijn afgekoeld – wat gesmolten roomboter op de bovenkant en strooi je er een mengsel van suiker en kaneel over.

Variatie 3: met walnoten en chocoladekoekjes
Meng door het beslag 200 g verbrokkelde chocoladekoekjes en 50 g grofgehakte walnoten.