Pannenkoeken Recepten Welk meel is het beste voor pannenkoeken?

5 onweerstaanbare pannenkoeken recepten om indruk te maken op jouw kinderen

Pannenkoeken: misschien wel het favoriete gerecht van elk kind. Maar hoe maak je ze nu echt onweerstaanbaar? Duik mee in de wereld van het perfecte pannenkoeken recept.

Waarom speciale pannenkoeken recepten?

Waarom speciale pannenkoeken recepten? vraag je je misschien af. Nou, elk kind is uniek en hun smaakpapillen ook. Door te variëren, ontdek je samen nieuwe favorieten die zelfs de meest kieskeurige eters niet kunnen weerstaan.

Welk meel is het beste voor pannenkoeken?

Je zou denken dat alle meel hetzelfde is, maar niets is minder waar. Voor de luchtigste pannenkoeken gebruik je het liefst een mix van tarwe– en boekweitmeel. Dit geeft niet alleen een rijkere smaak, maar zorgt ook voor een perfecte textuur.

pannenkoeken recepten Hoe lang blijven vers gebakken pannenkoeken goed?

Hoe lang blijven vers gebakken pannenkoeken goed?

Soms blijven er pannenkoeken over. Goed nieuws: in de koelkast blijven ze tot twee dagen lekker. Even opwarmen in de pan, en ze zijn weer als nieuw.

Lees ook: Dé ultieme pannenkoekenmaker voor de lekkerste pannenkoeken: nu afgeprijsd bij Lidl

5 onweerstaanbare pannenkoeken recepten

Banaan-havermoutpannenkoeken

  1. Pureer 1 banaan.
  2. Meng de gepureerde banaan met 2 kopjes havermout, 1 kopje melk, en 1 ei.
  3. Voeg een snufje kaneel toe voor extra smaak.
  4. Bak de pannenkoeken in een licht ingevette koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.

Appel-kaneelpannenkoeken

  1. Maak een basis pannenkoekenbeslag.
  2. Voeg 1 theelepel kaneel toe aan het beslag.
  3. Snijd 1 appel in dunne plakjes en roer deze door het beslag.
  4. Bak de pannenkoeken in een hete, licht ingevette koekenpan tot ze goudbruin zijn.
pannenkoeken recepten blauwe bessen

Blauwe bessen pannenkoeken

  1. Voeg aan je basis pannenkoekenbeslag een flinke handvol verse blauwe bessen toe.
  2. Bak de pannenkoeken in een hete, licht ingevette koekenpan tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  3. Serveer warm met een beetje honing of ahornsiroop.

Chocolade-hazelnootpannenkoeken

  1. Meng door het basis pannenkoekenbeslag 2 eetlepels cacaopoeder en een handvol gehakte hazelnoten.
  2. Bak de pannenkoeken in een hete, licht ingevette koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  3. Serveer met een toefje yoghurt en eventueel wat extra hazelnoten of chocoladesaus.

Hartige kaas-spinaziepannenkoeken

  1. Voeg aan het basis pannenkoekenbeslag een handvol verse, fijngesneden spinazie en een handvol geraspte kaas toe.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de pannenkoeken in een hete, licht ingevette koekenpan tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  4. Serveer warm, eventueel met een frisse salade.

Deze pannenkoek recepten bieden een mooie variatie aan smaken, van zoet tot hartig, en zijn perfect voor verschillende momenten van de dag. Of je nu kiest voor een gezonde start van de dag met banaan-havermoutpannenkoeken of voor een hartig diner met kaas-spinaziepannenkoeken, er is voor ieder wat wils.

Lees ook: Hét ultieme cheesecake recept om van te smullen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker