Pasta primavera
4 augustus 2011
Lekker makkelijk en snel op maandag! Met een visje erbij heb je een snel en mager hoofdgerecht zo op tafel.
Lekker makkelijk en snel op maandag! Met een visje erbij heb je een snel en mager hoofdgerecht zo op tafel.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
• 2 grote tenen knoflook
• 1 dunne prei
• 400 g tagliatelle
• 4 el olijfolie
• 50 g rozijnen
• 4 el pijnboompitten
• 400 g panklare spinazie
• 200 g diepvries peultjes
• 2 el gehakte dille
Aan de slag!
· Snijd de knoflook in plakjes en de prei in dunne ringen · Was vervolgens de prei en laat hem goed uitlekken · Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing gaar · Verhit intussen de olie in een wok · Bak de plakjes knoflook met de rozijnen en pijnboompitten in de olie tot de knoflook en pijnboompitten iets bruin zijn en de rozijnen bol staan · Schep ze daarna uit de wok op een bord · Bak de prei en de peultjes ca. 1 minuut al omscheppend op hoog vuur in dezelfde pan · Schep de spinazie erdoor en bak het tot de spinazie is geslonken en het meeste vocht is verdampt · Strooi er zout, peper en de dille over · Laat de tagliatelle uitlekken en schep het door de groenten · Strooi de knoflook, rozijnen en pijnboompitten erover.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.