Recept voor perziklimonade van Laura’s Bakery
27 juli 2021
Het hele jaar door drink ik voornamelijk thee en water. In warme periodes in de zomer sla ik de thee wat vaker over en soms begint alleen water dan te vervelen. Perfect moment om zelf limonade te maken. Deze perziklimonade is mijn favoriet.
Voor 4 glazen
• 150 g fijne kristalsuiker
• 500 g perziken
• 150 ml citroensap (ongeveer 5-6 citroenen)
• ijsblokjes
Aan de slag
1. Breng suiker en 150 ml water aan de kook en roer af en toe door. Als het water volledig helder van kleur is, is je siroop klaar en haal je de pan van het vuur.
2. Pureer de perziken tot een gladde massa. Voeg in een grote kom of kan de suikersiroop en het citroensap toe. Roer goed door en voeg 750 ml koud water toe.
3. Zet de limonade in de koelkast tot hij volledig is afgekoeld. Serveer met ijsblokjes.
Niet zo’n zoetekauw? Voeg gewoon naar wens meer water toe.
Bewaren:2-3 dagen houdbaar in de koelkast
Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.