Placeholder

Pitabroodje met lamsballetjes

Kies eens een keer voor lamsvlees in plaats van rund of varken. Deze pitabroodjes met lamsballetjes zet je binnen 35 minuten op tafel. Smullen!

Kies eens een keer voor lamsvlees in plaats van rund of varken. Deze pitabroodjes met lamsballetjes zet je binnen 35 minuten op tafel. Smullen!

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten: 10 g muntblaadjes, plus extra om te garneren • 10 g bladpeterselie, plus extra om te garneren • 2 tl ras el hanout • 400 g lamsgehakt • 1 teentje knoflook • 200 ml dikke yoghurt • 1⁄2 komkommer, in blokjes • 2 gegrilde rode paprika’s (pot) • 2 gegrilde gele paprika’s (pot) • 100 g kerstomaatjes • 1⁄4 ijsbergsla • 4 grote pitabroodjes

Verwarm de oven voor op 220°C. Hak de munt en peterselie fijn. Meng de helft van de kruiden samen met de ras el hanout door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en verdeel in 20 kleine balletjes. Leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de balletjes 10 minuten in de oven. Pers het teentje knoflook uit en meng met de rest van de kruiden door de yoghurt. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes en de paprika’s in repen. Halveer de tomaatjes en snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de pitabroodjes voor de helft open en verwarm ze een paar minuten in de oven. Vul ze met een beetje saus, komkommer, paprika, sla, tomaatjes en gehaktballetjes. Serveer wat over is van de vullingen er los bij. Garneer met wat extra blaadjes munt en peterselie.

Productie Tessa Klösters. Foto's Eric van Lokven. Styling Cyn Ferdinandus. Receptuur en Foodstyling Eke Mariën.