Placeholder

Provençaalse stoof

Dit is alleen al lekker doordat je huis heerlijk naar de Franse Provence gaat ruiken. Neem liefst doorregen runderlappen, die zijn iets vetter en dus voller van smaak.

Dit is alleen al lekker doordat je huis heerlijk naar de Franse Provence gaat ruiken. Neem liefst doorregen runderlappen, die zijn iets vetter en dus voller van smaak.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 750 g (doorregen) runderlappen, in blokjes
  • 1 el bloem
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 150 g wortel, in dunne plakjes
  • 1 dl witte wijn
  • 1 blik tomaten (400 g)
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de knoflook.
  2. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan.
  3. Meng er de bloem door en bak kort mee.
  4. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak het geheel ca. 1 minuut.
  5. Schenk langs de rand van de pan de witte wijn bij het vlees en laat kort koken.
  6. Voeg de tomaten en kruiden toe en schenk er zoveel heet water bij dat het vlees net onderstaat.
  7. Breng het geheel zachtjes aan de kook en afgedekt op heel laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) 2 tot 3 uur sudderen tot het vlees gaar is.
  8. Voeg 15 minuten voor het einde de champignons toe.
  9. Roer het gerecht regelmatig door.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met gekookte aardappeltjes en een groene salade.

Productie: Mirjam Bakker-van Dam. Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx