Quesadilla met chorizo en tomaten-muntsalsa
28 juli 2017
Een goedgevulde Mexicaanse tosti, heerlijk voor bij de borrel.
Een goedgevulde Mexicaanse tosti, heerlijk voor bij de borrel.
Borrelhapje voor 4 tot 6 personen.
Boodschappenlijstje:
-3 tomaten
-½ rode ui, fijngesnipperd
-sap van 1 limoen
-2 el munt, fijngesneden
-4 tortilla’s
-12 plakjes chorizo
-1 zoete rode puntpaprika, in reepjes
-100 g zwarte olijven, grof gehakt
-175 g geraspte jonge kaas
Aan de slag!
-Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
-Meng de tomaat met de ui, het limoensap en de helft van de munt. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
-Beleg 2 tortilla’s met de chorizo, de paprika en de olijven. Strooi er de kaas en de rest van de munt over, met peper naar smaak. Leg de andere tortilla’s erop.
-Verhit een droge koekepan. Leg de tortilla in de pan. Rooster de quesadilla aan beide kanten bruin en laat de kaas smelten. Rooster op dezelfde manier de tweede tortilla.
-Snijd de quesadilla’s in puntjes en serveer warm met de frisse tomaten-muntsalsa.
Bereidingstijd: 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.