Recept voor quesadilla’s met chorizo en tomatensalsa
25 april 2019
Deze Mexicaanse quesadilla’s met chorizo, wat letterlijk ‘kaasdingetje’ betekent, staan binnen no time op tafel. Lekker om te combineren met tomatensalsa.
Deze Mexicaanse quesadilla’s met chorizo, wat letterlijk ‘kaasdingetje’ betekent, staan binnen no time op tafel. Lekker om te combineren met tomatensalsa.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
• 4 zoete aardappels
• 200 g feta, verkruimeld
• 8 tortilla’s
• 140 g chorizo, in plakjes
• 1 bakje bruschetta-tomaten of tomatensalsa
• 1 bosje koriander, fijngehakt (of eventueel peterselie)
Probeer ook eens deze Mexicaanse bonenschotel in een tortilla
Aan de slag
1. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork. Leg ze 6-8 minuten op 750 watt in de magnetron en keer halverwege. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken.
2. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak fijn in een kom. Meng de zoete aardappel met de feta en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel het mengsel over 4 tortilla’s en leg de chorizo op de aardappel. Dek af met de overige tortilla’s. Verhit een (grill)pan op middelhoog vuur en grill de quesadilla’s 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
4. Meng de tomaten met de koriander en serveer erbij.
Tip: Ook lekker tussen de quesadilla’s: geroosterde paprika uit een potje.
Ook lekker met chorizo: paella met kipdrumsticks en garnalen
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Victor de Launay.