Quiche Lorraine
4 augustus 2011
Een van de bekendste klassieke hartige taarten is natuurlijk de Quiche Lorraine. Eenvoudig én verrukkelijk!
Een van de bekendste klassieke hartige taarten is natuurlijk de Quiche Lorraine. Eenvoudig én verrukkelijk!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 g bloem
- 75 g boter
- 1 ei
- 100 g spekreepjes
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- 75 g geraspte Emmentaler (kaas)
Belangrijk: lage ronde taartvorm van 23 cm doorsnee, ingevet.
Aan de slag!
- Kneed in een kom de bloem met de boter, het ei en een mespunt zout tot een samenhangend deeg.
- Vorm van het deeg een dikke worst.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd het deeg in dunne plakjes en beleg er de taartvorm mee.
- Duw de stukjes goed tegen elkaar aan, zodat de bodem en randen helemaal zijn bedekt.
- Bak de spekjes in een droge koekenpan in 3-4 minuten goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes en wat peper door.
- Schenk het mengsel in de taartvorm.
- Bak de quiche in 25-30 minuten goudbruin.
- Haal het resultaat uit de oven en laat het 5-10 minuten voor het aansnijden staan
Lekker met een gemengde groene salade en blaadjes witlof.
Tip: Voor een snelle quiche vervang je het zelfgemaakte deeg door 4 plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart (diepvries).
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk