Met Dit Recept Maak Je Zelf De Lekkerste Crispy Chili Olie

Met dit recept maak je zelf de lekkerste crispy chili olie

Vind je ook dat crispy chili olie de beste uitvinding is sinds brood? Leer het dan zelf maken met dit makkelijke recept.

Zelf crispy chili olie maken

Van een gebakken ei en wokgerechten tot soepen en pastasauzen: crispy chili olie kun je bijna overal voor gebruiken. Om je broodje hummus minder saai te maken bijvoorbeeld, maar ook om je guacamole meer pit te geven. Deze knapperige chili in olie ken je misschien van merken als Old Mother (Lao Gan Ma) en Lee Kum Kee. Al is deze huisgemaakte versie minstens zo lekker.

Recept

Wil je een potje maken met twintig porties crispy chili olie? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

  1. Zorg ervoor dat je een schone, glazen voorraadpot hebt voor je crispy chili olie. Die kun je steriliseren in een pan met kokend water.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalot in dunne ringen.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een pan en voeg knoflook en sjalot toe. Zet het vuur laag en roer het in 30 minuten goudbruin. Zorg ervoor dat de knoflook niet te donker wordt om een bittere smaak te voorkomen.
  4. Schil de gember en snijd fijn. Pak een hittebestendige kom en voeg daar alle droge ingrediënten met de gember aan toe.
  5. Zet een zeef op de kom. Schenk de knoflook en sjalot (voorzichtig!) leeg op de zeef. Schud om alle olie in de kom te krijgen en schep de olie vervolgens om.
  6. Laat de zeef 15 minuten rusten op de pan om de knoflook en sjalot uit te harden. Hoe langer je wacht, hoe knapperiger.
  7. Voeg de knapperige knoflook en sjalot toe aan de chili olie. Meng de olie door, doe het in de schone pot en bewaar tot drie weken in de koelkast.

Deze crispy chili olie bevat 140 calorieën per portie.

Vriendin’s favoriet

Wat krijg je als ‘n Italiaanse trouwt met een Curaçaoënaar? In ieder geval héél veel lekker eten! In Soulfood & Spaghetti nemen Linda en Jurino je in 150 nieuwe recepten mee op reis door deze eigen keuken. Van geheime familierecepten tot moderne fusion cooking en natuurlijk heel veel lekkere Soul Food gerechten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: AH
Foto: Getty Images

Jurino Ignacio, Linda Terrizzi