Placeholder

Recept voor frisse Guilt-Free Veggie Burger

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Daarom mogen we van Gardengourmet.nl dit weekend heerlijke recepten weggeven. Probeer jij deze burger?

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Daarom mogen we van Gardengourmet.nl dit weekend heerlijke recepten weggeven. Probeer jij deze burger?

Recept van Emiels Kitchen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 burgers Deluxe XL Garden Gourmet
  • 2 volkorenbroodjes met pompoen- en zonnebloempitten
  • 100 gram feta
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1-2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 krop sla
  • 1 mango
  • 4 el wortel-gember spread
  • 4 el pinda-munt dressing

Pinda-muntdressing

  • 3 el pindakaas
  • 4 el tamari of sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • een flinke hand munt
  • scheut water naar wens

Wortel-gemberspread

  • 200 gram gekookte wortelen
  • 1 el gembersiroop

Aan de slag

  • Voor de pinda-munt dressing: snijd de munt zeer fijn. Meng deze vervolgens met de pindakaas, tamari, ahornsiroop en eventueel een scheut water naar wens. Houd deze dressing apart.
  • Voor de wortel-gemberspread: pureer de wortelen met een lepel gembersiroop. Proef of deze naar wens is, en voeg anders nog wat peper en zout toe. Houd de wortel-gemberspread apart.
  • Snijd de courgette in plakken en grill deze in een laag olie in een grillpan.
  • Snijd de tomaat, mango, avocado en rode ui in dunne plakken. Houd deze apart totdat je de burger gaat stapelen.
  • Bak ondertussen de burger in een koekenpan goudbruin.
  • Halveer het broodje en smeer een laag wortel-gemberspread op de bodem.
  • Bouw de burger als volgt op: begin met een krop sla, vervolgens de burger, 1 à 2 plakken tomaat, gegrilde courgette, mango, avocado en rode ui.
  • Verdeel vervolgens de pinda-dressing over de burger. Maak de burger af met verkruimelde feta en genieten maar!

 


Meer van Vriendin