Recept voor gevulde zoete aardappel Chicken Style
11 maart 2018
Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Daarom mogen we van Gardengourmet.nl dit weekend heerlijke recepten weggeven. Probeer jij deze zoete aardappel met bruine bonen en paprika.
Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Daarom mogen we van Gardengourmet.nl dit weekend heerlijke recepten weggeven. Probeer jij deze zoete aardappel met bruine bonen en paprika.
Recept van De Hippe Vegetariër
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zoete aardappels
- 200 gram filetstukjes Garden Gourmet
- 3 stengels lente-ui, in reepjes
- 140 gram (1 blikje) tomatenpuree
- 1 flinke theelepel pikante harissa
- 50 milliliter water
- 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
- 200 gram Griekse yoghurt
- 15 gram verse koriander, de blaadjes
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de zoete aardappels (laat de schil erop zitten) en snij hem in de lengte door tot net boven de bodem. Hij mag dus niet uit elkaar vallen. Prik hem in met een vork op meerdere plekken.
- Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Test of hij gaar is door er met een vork in te prikken, bij grote aardappels kan de baktijd wat langer zijn tot wel 60 minuten.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.
- Voeg de rode paprika en het witte (onderste) gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm even door.
- Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.
- Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.