Recept: kip saltimbocca
6 februari 2016
Een feest op tafel, deze saltimbocca van kipfilet, parmaham en salie.
Een feest op tafel, deze saltimbocca van kipfilet, parmaham en salie.
Boodschappenlijstje
-4 kipfilets
-4 plakken Parmaham
-5 takjes salie
-zout en peper uit de molen
-1½ dl Marsala (zoete Italiaanse wijn)
-olijfolie om in te bakken
Nodig
koekenpan
Bereiding
Snijd de kipfilets aan de zijkant voorzichtig in, zodat je een soort van envelopje krijgt. Vul elk kipenvelopje met een plak Parmaham en stop hiertussen 2 à 3 blaadjes salie. Kruid de kip met peper en zout. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de kip aan beide zijden op een matig vuur gaar en bruin. Voeg er de laatste minuut de overige blaadjes salie aan toe en bak deze mee. Blus het geheel af met de Marsala en laat nog 2 minuten inkoken.
Lekker met..
..drie kleuren pasta.