Recept: kippendijen met harissa
5 februari 2016
Heerlijke kippendijen met veel kruiden, lekker met couscous.
Heerlijke kippendijen met veel kruiden, lekker met couscous.
Boodschappenlijstje
-6 ontbeende kippendijen
-harissa van 10 gedr. rode pepertjes
-3 gepelde teentjes knoflook
-½ theel. zout
-4 eetl. olijfolie
-2 theel. koriander
-2 theel. karwij of kummel
-1 theel. komijn
-2 eetl. tomatenpuree
-1½ dl thee van verse munt
-verse munt voor garnering
Nodig
kommetje, keukenmachine of vijzel, plank, kwastje, hapjespan
Bereiding
Maak harissa door de pepers te weken in heet water. Maal ze dan fijn met de knoflook, het zout en 2 eetl. olie. Voeg alle kruiden toe en maak hiervan een pasta. Bestrijk hiermee de kip aan beide zijden. Verwarm de overige olie in de pan en bak hierin de kip aan. Blus af met de harissa, de thee en sluit de pan. Laat de kip in ca. 20 minuten garen. Garneer met de munt.
Lekker met..
..gekookte voorjaarsgroenten en couscou