Recept voor een Lazy Poke Bowl
21 maart 2018
De lekkerste Chinese sauzen zijn die van Lee Kum Kee. Samen met culinair schrijver Monique van Loon en chef-kok Julius Jaspers maakte het merk een paar snelle recepten. Wij delen vandaag het recept van deze Lazy Poke Bowl. “De lazy poke bowl met gebakken zalm en wasabimayonaise is geweldig met de Lee Kum Kee premium…
De lekkerste Chinese sauzen zijn die van Lee Kum Kee. Samen met culinair schrijver Monique van Loon en chef-kok Julius Jaspers maakte het merk een paar snelle recepten. Wij delen vandaag het recept van deze Lazy Poke Bowl.
“De lazy poke bowl met gebakken zalm en wasabimayonaise is geweldig met de Lee Kum Kee premium lichte sojasaus. De sojasaus zorgt voor een heerlijke zoute bite en het recept is fris, snel en gemakkelijk”, aldus Monique van Loon. De Poke Bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï. Je vult een kom met rijst, vis en groenten. Precies zoals jij het lekker vindt!
Wij geven tien Lee Kum Kee pakketten, met daarin de lekkerste sauzen weg. Klik hier om kans te maken.
Ingrediënten (voor 2 personen)
– 200 gr bruine of witte (sushi)rijst
– 300 gr verse zalm
– 1-2 eetlepels Lee Kum Kee premium lichte sojasaus
– 50 gr waterkers (of veldsla)
– Plantaardige olie (om mee te bakken)
– 175 gr gepelde edamame bonen
– 1-2 eetlepels rijstazijn
– 3-4 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel wasabipasta
– 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
Aan de slag
1. Kook de rijst met water volgens de instructies op de verpakking en laat de rijst vervolgens een beetje afkoelen.
2. Bak de zalmfilet in een scheutje plantaardige olie in een koekenpan en gaar ongeveer 10 minuten. De duur is afhankelijk van de dikte van de filet. Naar smaak mag de vis in het midden medium-raw zijn.
3. Snijd de avocado in dunne plakjes.
4. Meng de afgekoelde gare rijst met de rijstazijn en de Lee Kum Kee premium lichte sojasaus.
5. Meng in een ander kommetje de mayonaise met wasabipasta (naar smaak).
6. Verdeel de waterkers over twee kommen. Verdeel hierover de rijst, de edamame boontjes, de plakjes avocado en de zalmfilet.
7. Bestrooi het geheel met zwarte sesamzaadjes.
8. Serveer de lazy poke bowl met de wasabi-mayo; deze kun je er los bij serveren, of schep de mayonaise in een plastic sluitzakje met een afgeknipt hoekje en spuit dit mooi over de kom.