Recept voor pizza met kip en pesto van Laura’s Bakery
25 juni 2020
Bakken jullie weleens zelf pizza? Aanrader hoor, ik heb er inmiddels al vele gebakken en ze werden allemaal anders.
Deze met kip-pesto is wel een favoriet, dus ik voorspel dat hier nog meer variaties op gaan volgen.
Recept voor 2 pizza’s
Bereidingstijd: 25 minuten
Rijstijd: 30-45 minuten
Baktijd: 16 minuten
Ingrediënten
• 300 g bloem
• 7 g droge gist
• 1 kipfilet
• 2 tl Italiaanse kruiden
• 8 el ricotta
• 2 tl citroensap
• 10 el tomatensaus
• 8 el pesto
• 15 cherrytomaatjes
• handje geraspte Parmezaanse kaas
Extra nodig:
• bakplaat of pizzasteen
• bakpapier
Lees ook: Recept voor salami-roomkaasflapjes van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Doe bloem, gist, een snuf zout, 2 eetlepels olijfolie en 160 ml lauwwarm water in een kom en kneed met een staande mixer in 10-15 minuten tot een mooi soepel en elastisch deeg (met een handmixer of met de hand kan ook, dan duurt het langer). Vet een kom licht in, leg de bal deeg erin en dek af met een schone doek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg 30-45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
2. Snijd de kip in kleine stukjes en roer er 2 eetlepels olijfolie, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout doorheen. Bak de stukjes rondom aan en haal de pan van het vuur.
3. Breng de ricotta op smaak met citroensap, peper en zout.
4. Stort het deeg op je aanrecht en druk de lucht eruit. Verdeel in 2 stukken en rol beide stukken uit tot een dunne pizza. Verdeel de tomatensaus over de bodems en beleg de pizza’s met de pesto, ricotta, tomaatjes, kaas en kip.
5. Bak de pizza’s in ongeveer 16 minuten op 200ºC (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.
Bewaren: Afgedekt in de koelkast kun je de pizza nog 1-2 dagen bewaren.
Tip: Met pizza’s kun je eindeloos variëren. Maar beleg ze niet te dik, anders is het lastig de bodem knapperig te krijgen.
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.
Foto: Laura Lieft