Placeholder

Recept salade met peultjes en mosterddressing

Een groene lentesalade voor bij een biefstukje.

Een groene lentesalade voor bij een biefstukje.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g peultjes, schoongemaakt
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 75 g veldsla

Voor de dressing:

  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl pittige mosterd

Aan de slag!

  1. Kook de peultjes in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
  2. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Schil de komkommer en snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes.
  4. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  5. Meng in een kommetje voor de dressing de bosuitjes met de azijn en laat enkele minuten marineren.
  6. Voeg de olijfolie en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng in een schaal de peultjes,komkommer, radijs en veldsla door de dressing.
  8. Lekker bij een kaasomelet of biefstukje.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.