Scrambled Pannenkoeken

Om je vingers bij af te likken: met dit recept maak je de lekkerste scrambled pannenkoeken

Ben je gek op pannenkoeken, maar wil je ze eens op een andere manier eten? Maak dan scrambled pannenkoeken.

Scrambled pannenkoeken

Scrambled pannenkoeken is een variatie op een roerei, maar dan met pannenkoekenbeslag. En ja, dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Bovendien is het een toprecept als de standaard pannenkoek inmiddels je neus uitkomt. Met 330 calorieën per portie en 19 gram eiwit is het ook nog eens een relatief gezond maaltje om als ontbijt, lunch, of waarom niet: avondeten, klaar te maken.

@sohonutrition SCRAMBLED PANCAKES 🥞🍓 If you haven’t already, you need to try scrambled pancakes! It’s such a nice change up from your regular pancakes and so tasty too. Save for later☝🏼 •330 kcals •19g PRO, 50g CHO, 6g FAT Serves 1: -50g of plain flour -100ml of light/skimmed milk -1 egg -1 tsp of butter Toppings: -1 tsp of sugar -Lemon juice -100g of 0% non fat Greek yoghurt -Strawberries Method: 1. Whisk the flour, milk and egg together until smooth. 2. Add butter to a pan on medium heat and melt. Pour in the batter and let it cook for 2 minutes. 3. While the middle is still wet and runny, start folding the batter and break up. Keep doing this until it’s scrambled. Let it fry for 5 minutes or so until browned and slightly crispy. 4. Transfer to a bowl. Top with some sugar, lemon juice, yoghurt and strawberries (or toppings of choice). Enjoy! #scrambledpancakes #pancakes #breakfastideas #brunch #easyrecipes #viralrecipes #foryou #foryoupage #foryourpage ♬ original sound – sohonutrition

Lees ook: Gek op pannenkoeken en Licor 43? Maak dan eens deze Licor 43 pannenkoeken

Ingrediënten

Om scrambled pannenkoeken te maken heb je een paar ingrediënten nodig. Zorg ervoor dat je de volgende producten in huis hebt voordat je aan de slag gaat.

Voor het beslag

  • 50 g bloem
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • klontje boter

Voor de toppings

  • 1 theelepel suiker (of een andere zoetstof)
  • scheutje citroensap
  • 100 g Griekse yoghurt 0% vet
  • fruit naar keuze

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van pannenkoeken

Recept

Alle ingrediënten voor de scrambled pannenkoeken in huis? Dan is het tijd om het recept te maken. Heel moeilijk is het niet en het kost al helemaal niet veel tijd. Ideaal als je snel wat lekkers op tafel wil zetten voor jezelf, of de kinderen.

  1. Meng bloem, melk en ei tot een glad beslag.
  2. Verhit de pan met een klont boter en laat smelten. Voeg het beslag toe en bak 2 minuten.
  3. Als het midden nog nat is, scramble je het beslag. Blijf het beslag ‘opbreken’ tot je scrambled pannenkoeken hebt. Bak vervolgens 5 minuten, of tot de pannenkoek bruin en licht krokant is.
  4. Doe de scrambled pannenkoeken op een bord en garneer met je toppings. Eet smakelijk!

Vriendin’s favoriet

De Toetjesbijbel van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek won de publieksprijs van 2023. Met ruim driehonderd is dit boek een echt naslagwerk voor toetjes-smulpapen. Van desserts met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images