Recept vanille-yoghurtijs met warme aardbeiensaus
23 december 2012
Laat de winter je niet tegenhouden om ijs te eten. De warme aardbeiensaus maakt het ook in dit seizoen een geschikt toetje! Geniet ervan.
Laat de winter je niet tegenhouden om ijs te eten. De warme aardbeiensaus maakt het ook in dit seizoen een geschikt toetje! Geniet ervan.
Nagerecht voor vier tot zes personen.
Boodschappenlijstje:
voor het ijs:
- 1 vanillestokje, opengesneden
- 200 ml slagroom
- 150 g fijne suiker
- 350 g Griekse yoghurt
voor de aardbeiensaus:
- 1 el boter
- 250 g verse aardbeien, gehalveerd
- 2 el kristalsuiker
- 100 ml zoete witte wijn
- Extra: ijsmachine (eventueel), ijsbolletjeslepel.
Aan de slag!
- Schraap met de punt van een mes het vanillemerg uit het stokje. Meng het merg door de slagroom.
- Klop de slagroom stijf en meng er de suiker en yoghurt door.
- Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs, schep het in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries verder opstijven.
- Of schep het direct in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries in ca. 5 uur bevriezen.
- Roer het ijs elk uur met een vork door om ijskristallen te breken.
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker 1 minuut op hoog vuur.
- Schenk de wijn in de pan en haal de pan van het vuur.
- Verdeel het ijs met een ijslepel over schaaltjes en schep er de warme aardbeien met wijn over.
Recepten: Femke de Winter . Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désireé van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.