Recept voor 2-aspergessoep met kruidenroom
7 mei 2015
Een heerlijke soep met een combinatie van groene en witte asperges. Lekker met een glas witte wijn!
Een heerlijke soep met een combinatie van groene en witte asperges. Lekker met een glas witte wijn!
Vegetarisch voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 25 g roomboter
- 20 g bloem
- 1 l aspergekookvocht, afgekoeld
- 2 groentebouillontabletten
- 4-6 witte en/of groene asperges (restje, zie tip), gekookt
- 1 bekertje crème fraîche
- 1/2 teentje knoflook
- 2 el verse kruiden (bijv. peterselie, dragon, dille, tijm of kervel), fijngehakt
Aan de slag!
- Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter.
- Voeg de bloem toe en bak 2 minuten zachtjes mee, zonder te kleuren.
- Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al roerende toe zodat een gladde soep ontstaat.
- Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten op laag vuur trekken.
- Snijd de asperges in stukjes en warm ze 2-3 minuten zachtjes mee.
- Meng de crème fraîche met de knoflook, de kruiden en zout en peper naar smaak.
- Schep de soep in 4 kommen of diepe borden en schep er een lepel kruidenroom in.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip Verdeel over de kommen of borden aspergesoep nog wat hamreepjes, zalmsnippers, gehakt ei of Hollandse garnalen. Maak de soep af met de kruidenroom.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.