Recept voor aardappel-kaasgratin met salade
23 december 2015
Zin in een lekkere ovenschotel? Maak dan deze heerlijke aardappel-kaasgratin. Succes gegarandeerd!
Zin in een lekkere ovenschotel? Maak dan deze heerlijke aardappel-kaasgratin. Succes gegarandeerd!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 700 g aardappelschijfjes (koelvers Oerlemans)
- 100 g geraspte belegen kaas
- 200 g tuinerwten (diepvries)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- 100 g eikenbladsla melange
- Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Klop in een schaal de eieren met de slagroom los.
- Schep er de aardappelschijfjes en de helft van de kaas door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal.
- Strooi er de rest van de kaas over.
- Bak de aardappelgratin in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Ontdooi de erwten in een zeef onder stromend warm water.
- Klop een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper.
- Meng de slamelange met de doperwten en de balsamicodressing.
- Serveer de aardappelgratin met de salade.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30 minuten oventijd.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.