Recept voor aardappelsalade met appel en gerookte kip
17 augustus 2017
Deze maaltijdsalade is heerlijk met gerookte kip, maar je kunt ook rookworst gebruiken.
Deze maaltijdsalade is heerlijk met gerookte kip, maar je kunt ook rookworst gebruiken.
Maaltijdsalade, 4 personen
Boodschappenlijstje:
-800 g aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
-2 rode appels
-2 stengels bleekselderij, in boogjes
-100 g gemengde sla met frisee (bijv AH Krulsla Melange)
-400 g gerookte kip, in reepjes
Aan de slag!
1. Kook de aardappelblokjes in water met wat zout in ca. 8 minuten gaar. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen.
2. Snijd de appels in partjes, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in dunnere partjes.
3. Meng in een schaal de sla met de aardappels, appels, bleekselderij en gerookte kip.
4. Meng er vlak voor het opdienen de citroendressing door.
Romige citroendressing
- 3 el mayonaise
- 4 el karnemelk
- sap en rasp van 1/2 citroen
- 1 lente-uitje, fijngehakt
Klop in een kommetje alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Tip: ook lekker met plakjes rookworst in plaats van gerookte kipfilet.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar, H&M Home.