Recept voor aardappelsalade met garnalen
Tekst: Vriendin
20 maart 2012
Aardappelsalade vet? Niet als je hem op deze manier klaarmaakt.
Aardappelsalade vet? Niet als je hem op deze manier klaarmaakt.
Mager hoofdgerecht voor 1 persoon
Boodschappenlijstje:
- 200 g aardappels, geschild en in blokjes
- 2 el yoghurtmayonaise
- 2 el magere yoghurt of kwark
- 1 el tomatentapenade
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g roze garnalen
- 50 g veldsla
Aan de slag!
- Kook de blokjes aardappel in een pan met een laag water en wat zout in ca. 10 minuten gaar.
- Roer intussen in een kommetje de mayonaise met de yoghurt of kwark en tomatentapenade door elkaar.
- Giet de aardappels af.
- Schep in een schaal de aardappels, bosui, paprika, garnalen en het mayonaisemengsel voorzichtig door elkaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de veldsla op een schaaltje en schep er de aardappelsalade op.
Ongeveer 350 kca.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin