Recept voor aardbei-citroen cheesecakejes van Laura’s Bakery
27 mei 2020
Laura: “Bakken zonder oven, ik hou ervan. Vooral no-bake cheesecakes maak ik vaak, regelmatig ook in klein formaat. Dat is nog leuker om te presenteren. Wie wil er no niet zo’n bakje met aarbei-citroen cheesecake voor zijn neus?”
Je kunt in dit recept ieder soort fruit gebruiken dat je lekker vindt. Passievrucht en mango zijn ook een groot succes.
Voor 4 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur koeltijd
Ingrediënten:
• 125 g koekjes
• 200 g roomkaas
• 50 g fijne kristalsuiker
• 3 tl citroensap
• rasp van een halve citroen
• 125 ml slagroom
• 150 gram aardbeien, in blokjes
• aardbeien en citroenschijfjes, ter decoratie
Extra nodig: glazen bakjes • aardbeien • citroenschijfjes
Aan de slag
1. Maal de koekjes tot grove kruimels en verdeel over de bodem van de bakjes. In een kom roer je de roomkaas, suiker, citroensap en –rasp los.
2. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Spatel rustig tot een egale massa. Roer er dan de blokjes aardbei doorheen.
3. Verdeel dit mengsel over de bakjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast. Voor serveren decoreer je de mini cheesecakes met (halve) aardbeien en schijfjes citroen. Eet smakelijk!
Bewaren: Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.
Foto: Laura Kieft
Lees ook: recept voor salami-roomkaasflapjes van Laura’s Bakery
Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.