Recept voor aardbei sgroppino
11 juli 2013
Heerlijk dat warme weer. En het wordt pas echt genieten met deze heerlijke sgroppino!
Heerlijk dat warme weer. En het wordt pas echt genieten met deze heerlijke sgroppino!
Aperitief of cocktail, 4 glazen.
Boodschappenlijstje:
- 4 bollen aardbeiensorbetijs
- 4 el aardbeienlikeur of wodka
- 1/2 fles rosé prosecco (à 750 ml)
- Extra: blender of staafmixer
Aan de slag!
- Doe het sorbetijs met de likeur of wodka en de prosecco in een blender en mix schuimig. Of zet de staafmixer in een maatbeker met het sorbetijs en de likeur of wodka en de prosecco.
- Schenk de sgroppino in flûtes en serveer meteen.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Tip Aardbeiensorbetijs is te koop in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken:
- Pureer 400 g aardbeien met 1 el citroensap.
- Los in een steelpan op matig vuur 100 g suiker in 100 ml water op.
- Los 1 geweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje van het vuur in de warme suikersiroop op.
- Meng de aardbeienpuree met de suikersiroop en laat afkoelen en in de koelkast in 1 uur ijskoud worden.
- Draai van de sorbetbasis in de ijsmachine een smeuïg sorbetijs. Of schep de sorbetbasis in een laag diepvriesbakje en vries de sorbet in ca. 5 uur in.
- Roer elk uur goed met een vork om de ijskristallen te breken.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.