Placeholder

Recept voor aardbeien met azijn

Heerlijk om de feestweken vanavond mee in te luiden!

Heerlijk om de feestweken vanavond mee in te luiden!

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 25 ml balsamicoazijn
  • 75 g suiker
  • 2 el amandelschaafsel
  • 250 g mascarpone
  • 250 g aardbeien, gehalveerd

Aan de slag!

  1. Breng voor de saus in een pannetje het sinaasappelsap met de azijn, de suiker en 75 ml water aan de kook.
  2. Laat het geheel op matig vuur ca. 8 minuten inkoken tot een stroperige saus.
  3. Laat de saus een beetje of helemaal afkoelen.
  4. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel licht goudbruin.
  5. Verdeel de mascarpone over vier borden en leg er de aardbeien op.
  6. Schenk er de balsamicosaus over.
  7. Garneer met het amandelschaafsel.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v. Nijhof, Studio bazar.