Recept voor aardbeien plaatcake van Laura’s Bakery
30 mei 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: aardbeien plaatcake.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: aardbeien plaatcake.
Voor 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30-35 minuten
Ingrediënten
• 180 g bloem
• 100 g suiker
• 2 tl bakpoeder
• snuf zout
• 150 ml yoghurt
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 100 ml zonnebloemolie
• 150 g aardbeien + 1 el bloem
• 125 ml slagroom
• 2 el vanillesuiker
• 250 g mascarpone
• 6 aardbeien ter decoratie.
Extra nodig: vorm van ongeveer 16×25 cm, bekleed met bakpapier
Probeer ook eens de rocky road fudge van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Doe in een kom je bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer door elkaar. In een tweede kom doe je yoghurt, eieren, vanille-extract en zonnebloemolie, roer ook dit door elkaar. Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel tot een egaal beslag.
2. Snijd de aardbeien in stukjes, meng met de bloem en spatel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig
3. Bak de cake in 30-35 minuten op 175 graden gaar en goudbruin.
4. Ondertussen maak je de topping: doe (ongeklopte) slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix tot je een stevige room hebt.
5. Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je deze in reepjes/blokjes. Spuit op elk stukje twee toeven van de room en decoreer met een halve aardbei.
Bewaren: 4-5 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast
Ook lekker: gevulde koeken van Laura’s Bakery