Recept voor aardbeiensoep met witte wijn en meringueroom
Tekst: Vriendin
14 april 2012
De zoete meringueroom smaakt perfect bij de frisse aardbeiensoep met witte wijn.
De zoete meringueroom smaakt perfect bij de frisse aardbeiensoep met witte wijn.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g aardbeien
- 100 ml droge witte wijn
- 50 g suiker
- 125 ml slagroom
- 2 grote meringues
Extra:
- staafmixer of keukenmachine
- grote meringues zijn onder andere verkrijgbaar bij V&D
Aan de slag!
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Pureer met een staafmixer, of in een keukenmachine, 400 gram van de aardbeien samen met de witte wijn en suiker.
- Laat de aardbeiensoep in de koelkast goed koud worden.
- Klop, vlak voor het opdienen, in een kom de slagroom stijf en verbrokkel de meringues er door.
- Schenk de soep in kommen of diepe borden en schep de meringueroom erop.
- Verdeel de rest van de aardbeien erover.
Credits
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin