Recept voor amandelmelk
24 augustus 2012
Deze heerlijke amandelmelk is ijskoud het allerlekkerst.
Deze heerlijke amandelmelk is ijskoud het allerlekkerst.
Voor 4 tot 6 glazen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g blanke amandelen
- 125 g suiker
- 1 stukje citroenschil van ca. 5 cm
- 1 stukje sinaasappelschil van ca. 5 cm
- 1 kaneelstokje• ijsklontjes
- gemalen kaneel om te bestrooien
- blaadjes verse munt om te garneren
Extra nodig: keukenmachine, zeef.
Aan de slag!
- Maal in de keukenmachine de amandelen tot poeder.
- Voeg een scheutje water toe en maal de amandelen nog ca. 1 minuut tot een pasta ontstaat.
- Breng in een pan 1 liter water met de suiker aan de kook.
- Zet het vuur lager en voeg de amandelpasta, de citroenschil, de sinaasappelschil en het kaneelstokje toe.
- Laat alles 15 minuten sudderen; druk met een pollepel de klontjes zoveel mogelijk plat tegen de wand van de pan.
- Zeef de amandelmelk boven een kom door een fijne zeef.
- Druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de amandelpulp.
- Gooi de amandelpulp weg.
- Laat de melk afkoelen.
- Zet de melk in de ijskast en laat hem ijskoud worden.
- Schenk de melk in glazen met 3-4 ijsklontjes.
- Bestrooi elk glas met kaneel en leg er een blaadje munt op.
TIP: In delicatessenzaken en natuurvoedingswinkels kun je zakjes met kant-en-klaar amandelpoeder kopen.