Recept voor amaretto-griesmeelpuddinkjes
30 maart 2012
Het is gemakkelijk om griesmeelpudding in de supermarkt te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker!
Het is gemakkelijk om griesmeelpudding in de supermarkt te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker!
Nagerecht 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 1/2 dl amaretto
- 50 g rozijnen
- 10 catuccini koekjes
- 5 dl melk
- 50 g griesmeel
- 5 el suiker
- 2 tl espresso oploskoffie
Aan de slag!
- Breng 1 dl van de amaretto aan de kook met de rozijnen.
- Neem de pan van het vuur en laat de rozijnen afgedekt ca. 10 minuten wellen.
- Houd 4 koekjes achter voor de garnering.
- Hak de rest van de koekjes grof en schep ze door de amaretto met rozijnen.
- Breng de melk aan de kook.
- Strooi er als de melk kookt de griesmeel en 2 el van de suiker in.
- Kook de griesmeel al roerende in ca. 5 minuten gaar.
- Schep de amaretto en de rozijnen erdoor.
- Spoel 4 puddingvormpjes (of kopjes) om met koud water en schenk het puddingmengsel erin.
- Laat het in de koelkast afgedekt helemaal opstijven.
- Los intussen de koffie en de rest van de suiker op in 2 el kokend water.
- Roer er de rest van de likeur door.
- Laat de saus helemaal afkoelen.
- Stort de puddinkjes op de bordjes en schenk er de koffiesaus om, garneer met de rest van de koekjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx