Placeholder

Recept voor Amerikaanse caesar salad met cornkip

Een bijzonder gerecht voor kip met een erg knapperige korst.

Een bijzonder gerecht voor kip met een erg knapperige korst.

Hoofd- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 eieren
  • 75 g cornflakes
  • 400 g kipfilet, in lange repen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 kleine krop romainesla of 2 kropjes little gems, in repen
  • 1 rode ui, in ringen
  • 3-4 el caesar saladedressing (flesje)
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 stokbrood

 

Aan de slag!

  1. Kook 2 eieren in 7 minuten hard. Pel ze en snijd in partjes.
  2. Klop in een diep bord het laatste ei los. Verkruimel boven een ander diep bord de cornflakes.
  3. Bestrooi de repen kipfilet met zout en peper en rol ze eerst door het ei en daarna door de cornflakes. Druk de cornflakes goed op de kip.
  4. Verhit in een koekepan de olie. Bak de cornkip in 8 minuten goudbruin en gaar.
  5. Verdeel intussen de sla met de uiringen en partjes ei over 4 borden. Besprenkel met de sladressing.
  6. Leg de cornkip op de salade en schaaf de kaas erboven. Serveer met het stokbrood.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tip Verrijk de salade ook eens met croutons en/of kerstomaatjes.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.